Najaarsklassiekers 2020
Taartvluchten 2019
Bezoekers

 42023 Bezoekers

 1 Bezoeker online

Vanuit het Ronald McDonald Huis Friesland kregen wij de volgende brief doorgestuurd van een jonge Urker. Wij hopen hiermee het goede doel waarvoor we vliegen nog beter onder uw aandacht te krijgen:

Hallo ik ben Christian Bos, ik ben 10 maanden oud en woon samen met mijn vader en moeder op Urk.Christian.jpg 
Toen ik geboren werd ontdekte een mevrouw in een witte jas, dat mijn mond er van binnen anders uitzag als bij andere baby’s. Ze vertelde mijn vader en moeder dat ik was geboren met een opengehemelte, met een moeilijk woord schisis. Mijn neus en mond waren een holte. Er werd ze gelijk verteld dat ik hier aan geopereerd moest worden, want drinken vond ik erg lastig. Dit zou gebeuren als ik 9 maanden oud was. 
 
Omdat wij op Urk wonen en het ziekenhuis waar ik geopereerd moest worden in Leeuwarden staat moest er een oplossing worden gezocht waar mijn vader en moeder zouden slapen in de week dat ik geopereerd zou worden. Want mijn vader en moeder wilden de hele dag bij mij zijn.
 
Tijdens de gesprekken die ze vooraf aan de operatie hadden,  werd ze verteld over Ronald McDonald Huis Friesland, dat naast het ziekenhuis staat. Dit is een huis voor vaders en moeders net als die van mij die dicht bij hun kindje willen zijn en toch ook een gevoel van thuis willen hebben.
 
Mijn vader en moeder hebben het erg naar hun zin gehad in het Ronald McDonald Huis. Mijn vader kookte voor mijn moeder lekker gewone Hollandse pot. Hij deed de boodschapjes op een gele fiets, die hij zomaar mocht gebruiken. Via de computer daar stuurde hij mailtjes naar mijn opa’s en oma’s om te vertellen hoe het met mij was.
Mijn vader heeft daar de hele week alleen geslapen, want mijn moeder mocht bij mij op de kamer. Hij vertelde van de twee grote huiskamers en een super keuken waarin hij uitgebreid kon koken, maar bovenal van de aardige mensen die er elke dag waren om hem met alles te helpen.
Zoals je op de foto kan zien lach ik weer en kan ik alles weer eten.
 
Mijn vader en moeder bedanken stichting Ronald McDonald voor het stukje thuis  wat ze hadden in Leeuwarden die week.
 
Groetjes,
 
Christian Bos.


 

Creatie datum: 14/09/2009 : 23:53
Categorie: Taartvluchten 2019 - Algemene Info
Pagina gelezen 9637 keren


Optie is niet beschikbaar. Klik de Vorige [back] knop van de browser.