Najaarsklassiekers 2019
Taartvluchten 2018
Bezoekers

 9771 Bezoekers

 1 Bezoeker online

Giant Taartvluchten 2018 Nieuwsbrief 2

Algemeen

Dit jaar zijn we als taartvluchtcommissie wat later mbt het verstrekken van nieuwsbrieven en informatie over de taartvluchten. In de achtergrond is al wel weer hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen en inmiddels worden de laatste puntjes op de i gezet.

Wij vinden het overigens wel bijzonder leuk dat we van alle kanten verontrustende vragen krijgen of de taartvluchten wel doorgaan. Hieruit blijkt dat we in een behoefte voorzien en dat er een groep liefhebbers zijn die er erg naar uitkijken. En dat doen wij zelf ook, want ook dit jaar proberen we er weer een waar feest van te maken.

Over twee weken gaan we van start met de 13e editie. En we hopen dat deze editie de start van de 12e editie doet vergeten, maar met die ervaring doen we er natuurlijk alles aan om het tot een succes te brengen, zoals u van ons gewend bent. Het enige wat we niet in de hand hebben is het weer en we hopen eigenlijk dat we de huidige en voorspelde weersomstandigheden mee kunnen nemen tot in oktober.

De taartvluchten familie wordt steeds groter. Voor heel sector 4 worden de taartvluchten georganiseerd vanuit Urk en met medewerking van 5 andere verenigingen als vanzelfsprekend toetje op het seizoen ervaart.

De taartvluchten staan bekend om de speciale gezelligheid en een zeer grote prijzentafel voor iedere liefhebber. Steeds meer liefhebbers vinden het dan ook leuk om de klok te zetten en een poging te wagen om een leuke prijs te verdienen met die wedstrijden. Dit betekent niet dat er geen invliegduiven mogen worden ingekorfd. Waar op het reguliere programma niet meer met invliegduiven gevlogen mag worden, blijft dit voor de taartvluchten gewoon in tact. Deze hoeven bij ons ook niet over de klok.

Voor de wedstrijden hebben we verleden jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd om aan onze hoofddoelstelling te blijven voldoen. De hoofddoelstelling is dat we zoveel mogelijk liefhebbers een goede kans willen bieden om mee te doen aan de competitie tot de laatste vlucht. Wij gaan hier dan ook gewoon mee door.

Lees daarom deze nieuwsbrief heel goed door.

   

     Giant.jpg

De competitie

Het totaal klassement:

  1. Er komen uitslagen van drie districten. Wijziging met 2017 is dat de indeling niet meer afhankelijk is waar wordt ingekorfd.

District Oost, leden uit afdeling 10. Ongeacht waar ingekorfd wordt.

District Midden, leden die binnen afdeling 11 zijn ingedeeld in ACG C, D en E. Ongeacht waar ingekorfd wordt.

District West, leden die binnen afdeling 11 zijn ingedeeld in ACG A, B en F. Ongeacht waar ingekorfd wordt.

  1. Per district wordt er een uitslag gemaakt 1 op 2

  1. Indien er op de eerste vlucht minder dan 400 duiven komen in een district, dan wordt dit district ingedeeld in het naast gelegen district. District Oost bij district Midden, District Midden, bij district Oost. District West bij district Midden. Deze regel komt te vervallen als op de eerste vlucht de verliezen gigantisch zijn door bijv. een verkeerde lossing (dit ter beoordeling van de taartvluchtcommissie)

  1. De punten voor het totaal klassement komen uit de districten. Dit geldt voor alle zes de vluchten.

Late jongencompetitie

De late jongencompetitie is gelijk aan de voorgaande edities. Er wordt 1 uitslag per vlucht gemaakt, 1 op 2, over het gehele vlieggebied. Deze uitslag bevat alleen vooraf opgegeven late jongen. Zie voor de lijst met geregistreerde late jongen www.taartvluchten.nl., welke uiterlijk 21 september verschijnt. Controleer deze lijst goed. Reclame op deze lijst is mogelijk t.m. 26 september 2018.

Vergeet niet om 2 euro per opgegeven late jongen voor de eerste vlucht te betalen op bankrekeningnummer NL30RABO0146466993 PV Flevoland, Urk. Vermeld daarbij ook uw lidnummer.

Feestavond

De feestavond is net als verleden jaar een week na de laatste vluchten. De feestavond wordt nu gehouden op vrijdag 26 oktober 2018.

De zaal zal open zijn vanaf 18.00 uur ’s middags. Het officiële gedeelte zal starten om 19.30 uur met de jeugd. Tussen 18.00 uur en 19.30 uur kunt u genieten van een visje of andere versnaperingen. Dus probeer tijdig aanwezig te zijn, want er is geen betere vis in Europa te vinden dan op Urk.

Van de liefhebbers die prijzen hebben gewonnen op de vluchten en/of in de klassementen verwachten wij dat ze persoonlijk hun prijzen komen ophalen. De commissie steekt het hele jaar veel tijd in het organiseren van deze mooie vluchten, van u mag dan ook verwacht worden dat u dit waardeert met het aanwezig zijn op de feestavond.

Met het verzetten van de feestavond hebben wij meer rust kunnen creëren bij de commissie en bij de liefhebbers. Het laatste weekeinde is met drie vluchten altijd erg hectisch.

Inkorfprijzen 

Om maar met de deur in huis te vallen, de basis inkorfprijs is 60 eurocent per duif.

Inzet op de wekelijkse attractieprijzen in het totaal klassement is 25 eurocent per duif/per week, tevens maakt u dan kans op de kampioenschapsprijzen. Dit is verplicht als u wilt klokken, anders komen de duiven niet in de uitslag.

Opgegeven late jongen worden gratis ingekorfd en doen ook gratis mee voor alle prijzen en kampioenschappen.

Samengevat betaalt u voor een vrachtduif 60 cent. Voor een prijsduif 85 cent.

Waar dienen de deelnemers van de GIANT taartvluchten op te letten?

- Zorg dat uw naam duidelijk op de klok of het elektronisch systeem staat.

- Gebruik altijd VLUCHT 1 in jouw elektronisch systeem, breng het aantal duiven in onder niveau 1.

- Check vooraf nog even of al jouw duiven gechipt zijn met het juiste ringnummer.

- Constateer zoveel mogelijk elektronisch. Gummiringen kan wel, maar kost natuurlijk veel tijd bij inkorven en afslaan.

- Klokken waarin met gummi’s wordt gedraaid, dienen volledig gesteld aangeboden te worden aan een commissielid.

- Vul het deelnemersformulier in en geef de goede coördinaten op. Het deelnemersformulier komt o.a. op www.taartvluchten.nl te staan, maar zal ook bij het inkorflokaal aanwezig zijn.

- Vul elke vlucht het vluchtformulier in. Het vluchtformulier komt o.a. op www.taartvluchten.nl te staan, maar zal ook bij het inkorflokaal aanwezig zijn.

- U dient een kopie entlijst van alle door uw in te korven duiven in te leveren bij de organisatie. Dit geldt ook voor diegene die met alleen vrachtduiven speelt.

Inkorven

Inkorven kunt u dit jaar bij PV Vice Versa te Drachten, De Zwaluw Zwaagwesteinde, PV Naar Huis te Zuidhorn, De Vredesduif Noordwolde, De Blauwband Balk en uiteraard PV Flevoland Urk.

De detailinformatie per inkorfcentrum krijgt u in de nieuwsbrief van volgende week. Deze detailinformatie zal bestaan uit inkorftijden, het adres van de inkorflocatie en de contactpersonen.

Zorg dat u alles bij u heeft en lever het compleet ingevulde deelnemersformulier, vluchtformulier en de kopie entlijst in. Alle formulieren levert u in bij de penningmeesters van het inkorfcentrum.

Zit de reis tegen en wil je toch inkorven, bel dan even met de contactpersonen.

Vliegprogramma 2018

Het definitieve vliegprogramma voor 2018 wordt:

29-09  Gorinchem

06-10  Boxtel

13-10  Roosendaal

20-10  Den Helder, Roodeschool en Duffel

NB bij oostenwind wijken wij uit naar een Oostelijk gelegen losplaats, dit ter bescherming van de late jongen. Hierbij wordt Gorinchem Duiven, wordt Boxtel Gennep en wordt Roosendaal Weert. Bij Duffel kijken we in dat geval naar de omstandigheden voor dat weekeinde.

Vanwege het mindere succes van aftrekvluchten, zien wij daar dit jaar vanaf en kijken we of alle vluchten tellen meer succes oplevert.

Lostijden en melden

De lostijd worden via Whatsapp bekend gemaakt aan iedereen die op het deelnemersformulier zijn 06-nummer heeft opgegeven. Verder is er een publicatie op www.taartvluchten.nl.

Verleden jaar was er wat commentaar op de Whatsapp groep. De Whatsapp groep werd en wordt nog steeds gebruikt als sociale informatiegroep.

Om de deelnemers die alleen serieuze informatie willen tegemoet te komen worden er een extra app groep aangemaakt, waarin alleen informatie mag worden gedeeld over de lossing en eventuele aanvullingen van de lokalen over inkorf- en afslaan tijden.

Deze informatie wordt ook gedeeld in de sociale groep. Dus wil je daar liever aan meedoen dan kan dat op het deelnemersformulier aangegeven worden.

Iedere deelnemer met prijsduiven is verplicht minimaal zijn eerste duif te melden. Melden gaat via de website www.taartvluchten.nl. Mocht u er niet uitkomen of heeft u geen computer, maak dan afspraken met een sportvriend.

Prijzen

We hebben een mooi scala aan prijzen gesponsord gekregen. Zo is er buiten de weekprijzen, die ingevuld worden door mooie vis- of vleespakketten, bijvoorbeeld een tablet te winnen. We proberen zo veel mogelijk mensen een prijs te laten winnen, dus er zullen ook verrassingsprijzen verdeeld worden.

Deze prijzen worden tijdens de feestavond op 26 oktober persoonlijk in de vorm van een bon aan u uitgekeerd. Deze bonnen kunt u later op de avond inwisselen voor de behaalde prijzen. U dient de gewonnen prijzen persoonlijk op te komen halen. Wij doen veel werk om zoveel mogelijk prijzen voor u te regelen. Het is dan ook niet meer dan reëel om van u te verwachten dat u persoonlijk de prijzen in ontvangst komt nemen.

U zult merken dat het afreizen naar Urk vanzelf gaat, dit vooral omdat de gezelligheid op taartvluchtavonden ongekend zijn. Veel liefhebbers nemen ook hun partner mee en we vernemen dat deze het ook altijd bijzonder naar hun zin hebben.

Bonnenverkoop

Ook dit jaar wordt door Bertram van Zuiden er alles aan gedaan om een super bonnenverkoop in elkaar te steken. In de volgende nieuwsbrief zullen wij verder informeren.

GIANT TAARTVLUCHTEN VOOR IEDEREEN REUZE GEZELLIG 

Wij, als commissie, hebben er ongelooflijk veel zin in. Wij proberen ook dit jaar weer om u een fantastisch spektakel te bieden met veel prijzen en gezelligheid. Hopelijk geniet u er net zo van als ons. 

Jeugd

De deelnemende jeugd heeft altijd prijs dat geld zowel voor de prijzen per vlucht als voor het eindklassement over zes GIANT taartvluchten.

In het jeugd eindklassement wint de kampioen een waardebon van 100 euro bij een bekende speelgoedwinkel en de anderen leuke prijzen op het niveau dat u de vorige jaren van ons gewend bent.

Kampioenschappen

- Over alle zes GIANT taartvluchten wordt een klassement opgemaakt; onaangewezen 1 : 10 verfijnd. Punten uit het district. Er zijn tien kampioenen, waarbij de winnaar de wisselbokaal en een superprijs ontvangt. In totaal is er in deze discipline een groot bedrag aan prijzen (heel veel visprijzen) te winnen.

- Over de vluchten Gorinchem, Boxtel, Roosendaal en Duffel vindt een apart kampioenschap voor de late jongen plaats; onaangewezen 1 : 10 verfijnd. Er zijn vijf Kampioenen. Met de late jongen is er een groot bedrag aan prijzen te winnen. Als kampioen in de late jongencompetitie wint u een superprijs.

- Over de vluchten Duffel, Den Helder en Roodeschool wordt het zgn triokampioenschap gehouden. Het eerste trio bestaat uit de eerste aangewezen duif op de drie vluchten, het tweede trio bestaat uit de tweede aangewezen duif op de drie vluchten etc etc. Men is vrij in het zetten van het aantal trio's. De volgorde van klassering is het trio met de meeste prijzen (drie prijzen gaat voor twee prijzen) en de meeste punten. Ook hier veel prijzen te winnen met een aansprekende hoofdprijs.

- Over de vluchten Roodeschool 2016 en 2017 (uitslagen zie website) en Roodeschool 2018 krijgt de asduif (drie prijzen en de meeste punten) de zgn. Roodescholerbokaal.

- Over de vluchten Den Helder 2016 en 2017 (uitslagen zie website) en Den Helder 2018 krijgt de asduif (drie prijzen en de meeste punten) de zgn. Nijedieperbokaal.

Weekprijzen

Elke week wordt er gevlogen om een ruim prijzenpakket, waarbij er wordt gestreefd om zoveel mogelijk prijzen te verdelen over zoveel mogelijk liefhebbers. De eerste prijs over het geheel krijgt een visschotel. Zowel met Oude duiven -  jonge duiven als late jongen kunnen hele mooie vlees- of visprijzen gewonnen worden.  Daarnaast zullen er ook nog een aantal verrassingsprijzen worden verdeeld.

Alle uitslagen zullen 1 op 2 zijn, dus de kans om een prijs te winnen is een stuk groter. U hoeft dus niet eerste te zitten om met een hele leuke prijs naar huis te gaan.

Elke week zijn er veel prijzen te winnen door heel veel liefhebbers!

Goede doelen

Ook dit jaar zal hierin het RonaldMacDonaldhuis centraal staan. Er zijn enkele wijzigingen waarover wij u in de volgende nieuwsbrief verder informeren.

Giant.jpg

Uitslaan

U kunt uw klokken gewoon afslaan in het lokaal waar u ook ingekorfd heeft. Op verschillende manieren zullen wij u informeren over het tijdstip van afslaan binnen ieder lokaal.

Heeft u vragen?

De organisatie wordt geleid door Simon Zeeman, het makkelijkste is om hem een e-mail te sturen via taartvluchten@gmail.com, bellen mag via 06-23801027, maar er wordt niet gegarandeerd dat uw telefoontje snel beantwoord wordt.

Volgende nieuwsbrief

Binnen een week komen wij met de volgende nieuwsbrief om u van nog meer informatie te voorzien.


Creatie datum: 31/08/2015 : 12:51
Laatste wijziging: 14/09/2016 : 08:26
Categorie: Taartvluchten 2018 - Archief 2018
Pagina gelezen 5422 keren


Optie is niet beschikbaar. Klik de Vorige [back] knop van de browser.