Actueel - Home

Giant Taartvluchten 2015 nieuwsbrief 2

 

Actueel nieuws
 
  • 4e inkorfcentrum!!! Voor het eerst kan er dit jaar ook ingekorfd worden bij PV de Blauwband te Balk!
 
  • Bij PV de Zwaluw is op 18 september, na het inkorven van de eerste vlucht van de Giant Taartvluchten, een spectaculaire late jongen verkoop         ! Vanaf 18:00uur is de zaal open, en vanaf 20:00uur gaat de verkoop van start. (zie verderop de nieuwsbrief de adresgegevens van PV de Zwaluw)
 
Algemeen
 
Het seizoen is bijna ten einde. Na de drie Natour vluchten hebben nog niet alle jonge duiven altijd voldoende ervaring op gedaan, hoe mooi kan het dan zijn als uw duiven nog een aantal vluchten kunnen vervliegen met de Taartvluchten Urk.
 
De taartvluchtenorganisatie draait op volle toeren. Wij hopen u met deze nieuwsbrief wat extra informatie te kunnen geven over de vluchten die wij organiseren, want één ding staat voorop: Wilt u de echte taartvluchten beleven dan zult u naar Urk, Noordwolde, Zwaagwesteinde of Balk moeten komen. Een samenwerking waar wij veel vertrouwen in hebben.
 
Elke duif mag mee doen aan de taartvluchten, van 50 dagen t/m 50 jaar, de enige voorwaarden is dat de duiven in staat moeten zijn zelfstandig thuis te komen. Wij maken het voor u mogelijk en doen dat met veel plezier. Wij garanderen u dat u ook veel plezier zult beleven aan deze GIANT taartvluchten. Of u het gelooft of niet deze vluchten zijn echt anders dan het reguliere programma. Meer belevenis, meer gezelligheid, alles is net iets meer.

Giant.jpg

 Programma

Jaarlijks probeert de taartvluchtencommissie zich te verbeteren, zo ook in het aan te bieden vliegprogramma. Vorig jaar bleek Meerkerk niet de ideale losplaats te zijn voor het eerste weekend. Om de verliezen van de late jongen te minimaliseren is besloten om het eerste weekend vanuit Geldermalsen te vliegen.
Het programma is dus als volgt:
19-09 Geldermalsen
26-09 Boxtel
03-10 Roosendaal
10-10 Den Helder, Roodeschool en Roosendaal
NB bij oostenwind wijken wij uit naar een Oostelijk gelegen losplaats, dit ter bescherming van de late jongen. De volgende wijzigingen in het vliegprogramma zullen dan plaats vinden:
19-09 Duiven
26-09 Gennep
03-10 Sittard
10-10 Sittard, Den Helder, Roodeschool
De grote feestavond met de prijsuitreiking van alle kampioenschappen is op zaterdagavond 10 oktober op Urk.

Let op !!
Net zoals vorig jaar kunt u in de eerste drie weekeinde uitslaan in het lokaal waar u ook hebt ingekorfd. Dus u kunt de eerste drie weekeinde zowel inkorven als uitslaan op Urk (PV Flevoland), in Noordwolde (PV de Vredesduif), in Balk (Blauwband) en Zwaagwesteinde (PV de Zwaluw).
 
Wij beseffen dat we hiermee een stukje bijzondere gezelligheid van de taartvluchten inleveren, maar we proberen de Taartvluchten voor iedereen toegankelijk te maken. Daarbij komt kijken dat het 4 keer afreizen naar Urk bijzonder kostbaar is.
 
Wij rekenen er wel op dat de feestavond in het laatste weekeinde extra druk bezocht wordt !!! Het laatste weekeinde kun je alleen op Urk de klokken afslaan.
 
Wij hopen hiermee ook dat het aantal duiven wat toeneemt, waardoor het prijzenpakket en een leuk bedrag voor het goede doel overeind blijft.
 
 
Samenwerking met bestuur Afdeling Friesland ‘96
 
Het afdelingsbestuur heeft ons toegezegd ook dit jaar weer te steunen waar nodig. Wij zijn de afdeling Friesland ‘96 daar zeer dankbaar voor.
 
Zonder deze medewerking zou het voor ons een stuk moeilijker zijn om de taartvluchten op het huidige niveau te organiseren.
 
Het is altijd fijn te zien als een afdeling zichtbaar zijn medewerking verleend als het gaat om goede doelen steunen.
 
 
Noordwolde
 
Nu al weer voor het zesde jaar kan er ingekorfd worden bij de Vredesduif te Noordwolde.
 
Onder de bezielende leiding van Cor de Jong, Sijmen en Victor Luinenburg wordt het taartvluchtverhaal vanuit hier ook breed uitgedragen.
 
Inkorftijden: 19.00 – 21.00 uur. Neem de eerste keer inkorven ook uw kopie entlijsten mee.
 
Adres: Industriestraat 1a, 8391 AG Noordwolde
 
Contactgegevens: Cor de Jong, 0561-613720, hc.de.jong@home.nl
                           Sijmen Luinenburg, 0513-464324, duivenluis@planet.nl
 
De berichtgeving over het afslaan van de klokken houdt de website www.taartvluchten.nl in de gaten.
 
 
Zwaagwesteinde
 
De Zwaluw uit Zwaagwesteinde is voor de vijfde maal inkorfcentrum voor de taartvluchten.
 
In een van de grootste verenigingen van de afdeling Friesland wordt de leiding genomen door Jouke Rottine.
 
Inkorftijden: 18.00 – 20.00 uur. Neem de eerste keer inkorven ook uw kopie entlijsten mee.
 
Adres: Miedlaan 12 Zwaagwesteinde
 
Contactgegevens: Jouke Rottine, j.rottine@knid.nl
 
De berichtgeving over het afslaan van de klokken houdt de website www.taartvluchten.nl in de gaten.
 
 
Balk
 
Gegevens volgen later.
 
 
Urk
 
De taartvluchten worden voor de tiende keer georganiseerd vanuit Urk. Alle drie de verenigingen op Urk hebben als thuisbasis gediend. De laatste jaren gebeurd dit vanuit de verenigingslokaal van PV Flevoland. Mede omdat daar de bakermat aan mensen zit die het vanaf de start organiseren.
 
Inkorftijden: 19.00 – 22.00 uur. Neem de eerste keer inkorven ook uw kopie entlijsten mee.
 
Adres: Vormtweg 7n
 
Contactgegevens: Wilco Nijenkamp, 06-22239707, taartvluchten@gmail.com. Wilco is tevens de hoofdcontactpersoon voor de gehele taartvluchten.
 
Afslaan van de klokken vindt plaats op zaterdagavond om 19.30 uur. In het laatste weekeinde zijn er afwijkende tijden, maar daar wordt u t.z.t. over geïnformeerd.
 
 
Late jongen
 
Dit jaar hebben we voor het eerst een vaste voetring uitgegeven voor de late jongen competitie. Hiervan zijn er een kleine 335 verkocht, onder 25 mogelijke deelnemers.
 
De geringde duiven doen gratis mee aan alle mogelijke competities en mogelijke prijzen. Daarnaast wordt er onder de kopers van de ringen nog eens twee vleesschotels verloot. In de late jongen competitie en via de late jongen uitslagen zijn door deze duiven hele mooie vis- en vleesprijzen te winnen.
 
Bij de eerste deelname is het van belang een specifiek formulier in te vullen met het ringnummer van het late jong. Dit is om het voor de organisatie mogelijk te maken deze duiven te verbijzonderen in het rekensysteem, voor de late jongen uitslag. Deze formulieren zijn in de week voor de eerste vlucht te downloaden van de website en zijn ook te vinden in het inkorflokaal. 
 
 
Bonnenverkoop
 
Net als vorig jaar zullen wij ook dit jaar een bonnenverkoop houden, om tot een mooi bedrag te komen voor de goede doelen.
 
Ook dit jaar gaan we de duiven via www.bonnenverkoop.nl verkopen. U kunt de bonnen onder 0433 PV Flevoland vinden.
 
 
Jeugd
 
De deelnemende jeugd heeft altijd prijs dat geld zowel voor de prijzen per vlucht als voor het eindklassement over zes Giant taartvluchten.
In het jeugd eindklassement wint de kampioen een waardebon van €100,- en de anderen leuke prijzen op het niveau dat u de vorige jaren van ons gewend bent.
 
 
Kampioenschappen
 
- Over alle zes GIANT taartvluchten wordt een klassement opgemaakt; onaangewezen 1 : 10 verfijnd. Er zijn minimaal tien prijzen, waarbij de winnaar de wisselbokaal en een gegarandeerde hoofdprijs van +/-300 euro ontvangt. In totaal is er in deze discipline een groot bedrag aan prijzen (heel veel visprijzen) te winnen. De eerste drie inkorvers per inkorflokaal in de eindstand winnen tevens extra prijzen. Daarnaast dit jaar extra prijzen per inkorflokaal per vlucht.
 
- Over de vluchten Meerkerk, Boxtel, Roosendaal en Roosendaal vindt een apart kampioenschap voor de late jongen plaats; onaangewezen 1 : 10 verfijnd. Met de late jongen is er een groot bedrag aan prijzen te winnen.
 
- Over de vluchten Roosendaal, Den Helder en Roodeschool wordt een zgn triokampioenschap gehouden. Het eerste trio bestaat uit de eerste aangewezen duif op de drie vluchten, het tweede trio bestaat uit de tweede aangewezen duif op de drie vluchten etc etc. Men is vrij in het zetten van het aantal trio's. De volgorde van klassering is het trio met de meeste prijzen (drie prijzen gaat voor twee prijzen) en de meeste punten. Hoofdprijs is een I-pad met een waarde van 275 euro, daarnaast zijn er vele andere leuke prijzen te winnen.
 
- Over de vluchten Roodeschool 2013 en 2014 (uitslagen zie website) en Roodeschool 2015 krijgt de asduif (drie prijzen en de meeste punten) de zgn. Roodescholerbokaal.
 
- Over de vluchten Den Helder 2013 en 2014 (uitslagen zie website) en Den Helder 2015 krijgt de asduif (drie prijzen en de meeste punten) de zgn. Nijedieperbokaal.
 
 
Wat valt er te winnen?
 
De Giant Taartvluchten zijn niet alleen interessant vanwege de gezelligheid of voor het invliegen van de duiven. Er is ook wat te winnen en er is niets mis mee om ook daarvoor te strijden.
 

Weekprijzen
 
Elke week wordt er gevlogen om een ruim prijzenpakket, waarbij er wordt gestreefd om zoveel mogelijk prijzen te verdelen over zoveel mogelijk liefhebbers. De eerste prijs over het geheel krijgt een vlees- of visschotel. Zowel met oude duiven -  jonge duiven als late jongen kunnen hele mooie vlees- of visprijzen gewonnen worden.  Daarnaast zullen er ook nog een aantal verrassingsprijzen worden verdeeld.
 
Van de vluchten Geldermalsen – Boxtel – Roosendaal – Roosendaal worden twee uitslagen gemaakt. Eén totale uitslag en één uitslag voor de geringde late jongen.
 
Prijswinnaars binnen de totale uitslag en de late jongen uitslag kunnen binnen die uitslag 1 prijs per liefhebber winnen. Een liefhebber kan wel een prijs winnen in de totale uitslag en in de late jongen uitslag.
 
Alle uitslagen zullen 1 op 3 zijn, dus de kans om een prijs te winnen is een stuk groter. Tevens hoeft u niet eerste te zitten om met een hele leuke prijs naar huis te gaan.
 
Dus elke week veel prijzen te winnen, door veel liefhebbers!
 
 
Prijzen persoonlijk ophalen
 
Wekelijks worden de prijzen uitgereikt in de vorm van een tegoedbon, tijdens de feestavond in het laatste weekend kunt u deze tegoedbonnen inwisselen voor de prijs die daarvoor bestemd is.
 
Wij gaan er vanuit dat u zoveel als mogelijk zelf de prijzen komt ophalen. Wij doen veel werk om zoveel mogelijk prijzen voor u te regelen. Het is dan ook niet meer als reëel om van u te verwachten dat u persoonlijk de prijzen in ontvangst komt nemen.
 
U zult merken dat het afreizen naar Urk van zelf gaat, dit vooral omdat de gezelligheid op taartvluchtavonden ongekend zijn. Veel liefhebbers nemen ook hun partner mee en we vernemen dat deze het ook altijd bijzonder naar hun zin hebben.
 
 
Goede doelen
 
Zoals u wellicht weet hebben wij de laatste acht jaar het Ronald McDonaldhuis in Friesland verblijd met  ongeveer € 20.000, Wij hebben ook dit jaar besloten om als tweede goede doel onze eigen postduivensport te nemen. De postduivensport maakt op dit moment zware ontwikkelingen door. Wij hopen door een potje op te bouwen de teruggang van het ledenaantal in het algemeen op een positieve manier tegen te kunnen houden.
 
 
GIANT TAARTVLUCHTEN VOOR IEDEREEN EN REUZE GEZELLIG
 
Wij, als commissie, hebben er ongelooflijk veel zin in. Vooral de positieve reacties over de laatste seizoenen en de feestavonden deden ons veel deugd en geven ons de inspiratie om het in 2015 minimaal net zo goed te doen. Wij proberen ook nu weer u een fantastisch spektakel te bieden met veel prijzen en gezelligheid. Hopelijk geniet u er net zo van als ons. 
 
 
Sponsors
 
Wij, als commissie, proberen weer een uitgebreid sponsorpakket aan prijzen bij elkaar te krijgen, zodat zoveel mogelijk mensen een prijs kunnen winnen. Wilt u ook sponsor worden van de taartvluchten neem dan contact op met Louw van den Berg (06-13879133) of Wilco Nijenkamp (06-22239707)
  
Stel al uw vragen over de taartvluchten aan Wilco Nijenkamp (06-22239707) of via e-mail aan taartvluchten@gmail.com .  
 
Verder zullen alle nieuwtjes weer zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden op onze website www.taartvluchten.nl
In de volgende nieuwsbrief zullen wij weer aandacht besteden aan allerlei zaken rondom de taartvluchten.
 


Giant.jpg


Creatie datum : 17/09/2011 : 09:20
Laatste wijziging : 02/09/2015 : 08:00
Categorie : Actueel
Pagina gelezen 8006 keren


Print deze pagina Print deze pagina

Poll
Ik bestel ringen voor de late jongen competitie!
 
Absoluut!
Nee!
Weet ik nog niet zeker.
Results
Buienradar
Buienradar.nl
Kalender
^ Boven ^